Gyakran ismételt kérdések - Tippek apróhirdetés feladáshoz

- A képekkel rendelkező hirdetésekre akár 10x többen kattintanak, ezért tölts fel minél több képet. Lehetőség szerint a legjobb minőségű képeket töltsd fel, amelyeken jól látszik a termék. Ezzel növeled az eladás sikerességét. Figyelj, hogy a csatolni kívánt kép mérete minimum 300x300, maximum 4096x4096 pixel lehet! Azt tanácsoljuk, hogy a kép ne legyen 640x480 méretnél kisebb. - Kérjük, ne használj internetről letöltött katalógusképeket! - A jól megválasztott cím nagymértékben növeli az eladás esélyeit! Javasoljuk, hogy a címben szerepeljen kulcsszóként az a kifejezés, amely alapján előre láthatólag keresni fogják a felhasználók. - Írd le részletesen mit szeretnél meghirdetni. Javasoljuk, hogy szerepeljenek benne kulcsszavak, amelyek alapján előre láthatólag keresni fogják termékedet a felhasználók. - Amiket érdemes beleírnod: Használt vagy új a termék? Milyen állapotban van? Milyen anyagból van? Méretei? Szállítása hogyan oldható meg? Számla, garancia van hozzá?

A Piacod.hu csapata szeretné, ha biztonságosan használnád az oldalt, legyen szó eladásról, vagy vásárlásról. Kérjük legyél körültekintő és figyelmes, mert a csalók az apróhirdetési oldalakon is próbálkoznak a gyanútlan felhasználók átejtésével.Ennek érdekében összeszedtünk néhány tanácsot arra vonatkozóan, hogy mire figyelj oda, ha apróhirdetés oldalt használsz:- Ha gyaníthatóan fordító programmal megírt üzenetet kapsz, akkor jelezd nekünk! Ezt ITT megteheted.- Kérdezz rá az eladónál, hogy az eredeti doboz, számla, vagy garanciapapír megvan-e a kínált termékhez!- Ne előreutalással fizess!- Ha személyesen találkozol az eladóval/vevővel, akkor lehetőség szerint nyilvános helyet válassz a találkozó helyszínéül!- Amennyiben csalásra utaló hirdetéssel találkozol, akkor kérlek jelezd nekünk! Ezt ITT megteheted.

- Az IRM Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának Közúti Közlekedési Nyilvántartásában, vagy valamelyik civil autókereső rendszerben ellenőrizd le, hogy tényleg az eladó a jármű tulajdonosa.


- Ellenőrizd a jármű hátterét és az eredetét a vásárlás előtt! - Kérd el a jármű szervizkönyvét, hogy ellenőrizhesd az eredetiséget és a kilométeróra állását.


- A KEKKH új szolgáltatásával egy számítógépről, illetve okostelefonról is autónként mindössze 275 forintért, de lekérdezésenként minimum 625 forintért megtudhatjuk a kiszemelt használt autó alapvető adatait, illetve azt is, hogy a központi adatbázisba a korábbiakban (tulajdonosváltáskor és műszaki vizsga esetén) milyen óraállásokat rögzítettek.


- Ellenőrizd, hogy terheli-e hiteltartozás a járművet! Bizonyosodj meg róla, hogy még a tulajdonosváltás előtt kiegyenlítésre került a hiteltartozás.


- Vásárlás előtt kérj véleményt az autó műszaki állapotáról egy független szerelőtől.


- Ragaszkodj a megfelelő adásvételi szerződéshez! - Először nézd meg személyesen a kiszemelt járművet és csak ezután egyeztess a fizetésről.


- Ne utalj pénzt előre!

- Hiteles és valós adatokat adj meg (pl. kilométeróra állása)
- Hívd fel a vevő figyelmét a jármű esetleges hibáira, amennyiben van ilyen.
- Amennyiben megvan a jármű szervizkönyve, akkor keresd elő.
- Kérd meg a vevőt, hogy igazolja személyazonosságát valamilyen hivatalos dokumentummal (pl. személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) mielőtt próbakörre mentek az autóval.
- Némelyik biztosító nem fedezi a baleseti vagy lopási kárt, amennyiben a tulajdonos önszántából adta át a kulcsot.
- Kérdezd meg a biztosítóját, hogy biztosítása a próbavezetésre is kiterjed-e.
- Győződj meg róla, hogy a teljes összeget megkaptad mielőtt átadod a járművet.
- Nézd meg, hogy a kapott pénz nem hamis! Ha van rá lehetőség, akkor bankban ellenőrizzétek a pénz eredetiségét.
- A csalók gyakran külföldi vásárlók, vagy külföldinek adják ki magukat. Sokszor csekkel vagy banki átutalással akarnak fizetni.
- Előfordul, hogy magukat autókereskedőnek kiadó személyek megígérik, hogy eladják a járművedet. Néha még előleget is adnak, de aztán eltűnnek az autóval együtt.
- Ragaszkodj a megfelelő adásvételi szerződéshez!
A Piacod.hu hirdetési portálon tilos márkás termékek utánzatát árulni! Ennek ellenére néhány eladó mégis megkísérelheti az ilyen termékek hirdetését, emiatt mindenképp járj el körültekintően, amikor vásárolsz!
Javasoljuk, hogy:
- kérd el az eredeti nyugtát, hogy meggyőződhess róla, hogy a termék eredeti és nem hamisítványt árul az eladó.
- Ha van rá lehetőséged, akkor fizetés előtt kérd meg az eladót, hogy egy megfelelő jogosítvánnyal rendelkező boltban ellenőrizzék a termék eredetiségét.
- ha arra gyanakszol, hogy a termék nem eredeti, akkor mindenképp jelezd nekünk.
- amennyiben körültekintően jártál el, de mégis becsaptak, akkor kérd a rendőrség segítségét. ilyen esetekben a Piacod.hu együttműködik a rendőrséggel.
A Piacod.hu hirdetési portálon tilos márkás termékek utánzatát árulni! Ennek ellenére néhány eladó mégis megkísérelheti az ilyen termékek hirdetését. Felhívjuk figyelmed, hogy a nem eredeti, vagy hamisított termékek hirdetését a törvény bünteti.
Járj el körültekintően, amennyiben hirdetést adsz fel!
- Biztosítsd a vásárlót, hogy az eladásra kínált termék eredeti, nem hamisítvány.
- Amennyiben az általad eredetinek kínált termékről bebizonyosodik, hogy hamisítvány, akkor feljelentést tehetnek ellened. Az így kialakult helyzetbe a rendőrséget is bevonhatják. Az ilyen esetekben a Piacod.hu együttműködik a rendőrséggel!

A hirdetés feladása a Piacod.hu-n nagyon egyszerű folyamat, mindössze 6 lépésből áll.

A hirdetés feladásához nem kell bejelentkezned, vagy regisztrálnod. Mindezt megteheted a hirdetés feladása végén utolsó lépésként is.


De lássuk a hirdetés feladásának menetét lépésről lépésre:


1. Kattints az oldal tetején található hirdetés feladás gombra.


Piacod.hu Hirdetésfeladás első lépés


2. Add meg a hirdetés címét és a hirdetés részletes leírását. Mindkét mező kitöltése kötelező. Fontos, hogy a termékre utaló címet adj meg, hiszen egy jól megválasztott cím növeli az eladás esélyeit. A terméked leírásánál pedig törekedj a minél részletesebb bemutatásra, hogy az érdeklődők számára egyértelmű legyen az ajánlatod.

Amennyiben jól töltötted ki a kért adatokat, az alul található "tovább" gomb színe zöldre változik. Továbblépéshez kattints a "tovább" gombra.

3. Tölts fel képeket a termékedről. A Piacod.hu-n 8 db képet tölthetsz fel. Figyelj a képek minőségére, mert egy rossz minőségű kép nem biztos, hogy kellően informatív az érdeklődők számára. Javasoljuk, hogy minimum 800 x 600 px méretű képeket tölts fel. Továbblépéshez kattints a "tovább" gombra.

4. Add meg a hirdetés kategóriáját, alkategóriáját, majd az eladó termék/szolgáltatás paramétereit (típus, magán/céges, ár, cím stb.). Amennyiben jól töltötted ki a kért adatokat, az alul található "tovább" gomb színe zöldre változik. Továbblépéshez kattints a "tovább" gombra.

5. Add meg a személyes adataid. Ha még nem vagy regisztrálva a Piacod.hu rendszerében, akkor az e-mail cím, jelszó, telefonszám és felhasználói név megadása kötelező. Amennyiben már regisztrált felhasználó vagy, elegendő megadnod az email címed és a jelszavad.

6. Olvasd el, majd fogadd el a szabályzatunkat és kattints a "Hirdetés feladása" gombra. Ezzel készen is vagy. Adminisztrátorunk átnézi a hirdetésed és 2 órán belül jóváhagyja, amennyiben megfelel a szabályzatunknak. Erről e-mail értesítést kapsz.

Turbózd fel hirdetésed Facebook megosztásokkal!


Ma már rengeteg Facebook adok-veszek csoport elérhető, de nagyon problémás több ilyen csoportba is feltölteni a képeket. Sok időt vesz igénybe.

Ezért is jó megoldás, ha feltöltöd eladó terméked a Piacod.hu hirdetési portálra és innen osztod meg a különböző csoportokban a terméked.

Így csak pár kattintás az egész:


1. Kattints a terméked oldalán található megosztás gombra


\Feltöltés facebook csoportba


2. Válaszd ki a “Megosztás egy csoportban” lehetőséget a legördülő menüből.


Feltöltés facebook csoportba


3. Kezdd el begépelni a Facebook csoport nevét, majd válaszd ki ha megjelent.


Feltöltés facebook csoportba


4. Írj egy leírást a termékről, ne felejtsd az árat sem beleírni, majd kattints a lenti “Megosztás Facebookon” gombra.


Feltöltés facebook csoportba

A Piacod.hu apróhirdető portálon lehetőség van a hirdetéseid ingyenes kiemelésére.

Kiemelve sokkal feltűnőbb lesz hirdetésed és több látogató fogja megnézni, így hamarabb el tudod adni a terméked.


Három féle kiemelés közül választhatsz:


Főoldali kiemelés: Ezzel a kiemeléssel a Piacod.hu főoldalán jelenítheted meg hirdetésed, ezzel biztosítva, hogy minden Piacod.hu látogató gépén megjelenjen hirdetésed. Főoldali kiemelést 70 kreditért tudsz igényelni.


Szalag kiemelés: Ezzel a kiemeléssel a hirdetésed egy szalaggal lesz ellátva, amely a keresési találati oldalon sokkal feltűnőbbé teszi a hirdetésed. Válaszd a szalag feliratok közül a legtesthezállóbbat: "Legjobb ajánlat", "Olcsóbb lett", "Alkuképes", "Sürgős" feliratok közül választhatsz. Szalag kiemelést 50 kreditért tudsz igényelni.


Előresorolás: Sorold előre hirdetésed, hogy a keresési találati lista elejére kerülj. Ezzel a kiemeléssel biztosan szem előtt lesz a hirdetésed, ha valaki a hirdetésedhez kapcsolódó témában keres. Előresolorást 50 kreditért tudsz igényelni.


Nálunk a hirdetés kiemelésért sem kell fizetned!

Hirdetés kiemelést kreditekért igényelhetsz, krediteket pedig a hirdetésed megosztásával, új hirdetés feladásával, vagy barátaid meghívásával szerezhetsz.


A Piacod.hu apróhirdető portálon lehetőséged van ingyenesen krediteket gyűjteni.


 A krediteket hirdetés kiemelésre használhatod és a fenti háromféle kiemelés közül választhatsz.


Használd a közösségi oldalakat, hívd meg barátaid, vagy adj fel újabb hirdetést és mi megajándékozunk kreditekkel, hogy aztán kiemelhesd hirdetésed!  • Tölts fel egy új hirdetést és mi megajándékozunk 10 kredittel!

  • Oszd meg hirdetésed Facebookon és mi megajándékozunk 15 kredittel

  • Hívd meg barátaid és mi minden meghívott barát után 20 kreditet ajándékozunk neked, amikor a meghívott barátod hirdetést tölt fel.


A megszerzett krediteid nem vesznek el, másik későbbi hirdetésedhez is felhasználhatod, tehát ha most nem is akarod kiemelni a hirdetésed, javasoljuk, hogy gyűjts krediteket, hiszen később is felhasználhatod őket egy másik hirdetésednél!

A Piacod.hu apróhirdető portálon lehetőséged van ingyenesen krediteket gyűjteni.


 A krediteket hirdetés kiemelésre használhatod, háromféle kiemelés (főoldali kiemelés, szalag kiemelés, előresorolás) közül választhatsz.

További információ a kiemelésekről itt olvashatsz.


Használd a közösségi oldalakat, hívd meg barátaid, vagy adj fel újabb hirdetést és mi megajándékozunk kreditekkel, hogy aztán kiemelhesd hirdetésed!  • Tölts fel egy új hirdetést és mi megajándékozunk 10 kredittel!

  • Oszd meg hirdetésed Facebookon és mi megajándékozunk 20 kredittel

  • Hívd meg barátaid és mi minden meghívott barát után 20 kreditet ajándékozunk neked, amikor a meghívott barátod hirdetést tölt fel.


A megszerzett krediteid nem vesznek el, másik későbbi hirdetésedhez is felhasználhatod, tehát ha most nem is akarod kiemelni a hirdetésed, javasoljuk, hogy gyűjts krediteket, hiszen később is felhasználhatod őket egy másik hirdetésednél!